haken en breien

Zomerse patronen: hoe kies je vervangend garen?
Op internet zijn vele leuke (en vaak gratis) patronen te vinden om te haken en te breien, ik schreef er eerder ook al een blog over. Maar dan heb je een leuk patroon gevonden, kan je het garen wat genoemd wordt niet vinden in jouw lokale wolwinkel of je wil een heel ander garen gebruiken dan waar het patroon om vraagt. Hoe doe je dat: vervangend garen kiezen?

Waar haal ik het vandaan?
Vaak wordt mij de vraag gesteld of ik nog leuke patronen heb, verkoop of weet waar deze te vinden. In de winkel verkoop ik verschillende haak- en breiboeken en ik kan veel titels ook bestellen. Naast de boeken die ik verkoop, heb ik ook een kast vol met tijdschriften en boeken uit mijn eigen collectie. Deze zijn voor iedereen in te zien. Zelf kijk ik nog regelmatig in een tijdschrift of boek uit die kast. Als ik in de bibliotheek ben, dan loop ik altijd even langs de kast met handwerkboeken. De...